5 idees per gestionar el dolor emocional

La vida està plena de moments . Moments bons , moments mitjanament bons , altres normalets , alguns dolents i altres , tremendament dolents.

No ens agraden els mals moments . Fugim com guepards embogits dels mateixos . Però si mirem cap enrere i els analitzem , probablement ens adonem de tot el que hem après d’aquestes situacions ” esgarrapada ” . Aquelles que ens esgarrapen les entranyes i ens superen .

Estudis recents han demostrat que el dolor emocional activa àrees del cervell similars a les que s’activen quan patim un dolor físic ( per exemple quan ens donem un cop al peu) . És raonable entendre per què evitem els moments complicats o ajornem decisions que poden comportar conseqüències doloroses .

 

Tot i això , ningú s’escapa . A la vida hi ha moments de dolor .

 

Aquí van 5 idees que poden ser d’utilitat per gestionar el dolor emocional

1.  No evitis el dolor . Encara que et diguin que et distreguis , encara que et diguin ” anima’t ” per activa i per passiva . No ho evitis Com més t’esforcis en sentir-te bé , més dolor emocional sentiràs .

2.  Connecta’t físicament amb aquest dolor . Para de pensar. Només sent profundament el dolor en el teu cos . En quines àrees ho notes ? Com és aquest dolor ?

3.  Quan el teu cap et digui : “no puc suportar més dolor ” pensa en totes les situacions en què has sentit dolor i has superat . Tens molts recursos dins teu i ets molt més fort del que creus .

4.  Escriu sobre el teu dolor . En moments ultra dolorosos treu paper i bolígraf i vessa tot el que portis dins en el paper . Si pot ser , realitza això amb la mà no dominant ( és a dir , si ets destre , prova de realitzar amb l’esquerra i viceversa ) .

5.  Crida si és necessari . Ens han educat de forma políticament correcta. El que és correcte és estar bé, alegres , productius … A prendre pel sac !!! Tothom tenim dret a estar malament i un crit profund de tant en tant allibera molta tensió.

 

I si sents que el teu dolor no s’esvaeix amb el pas del temps , demana ajuda . Tots ens la mereixem i no som superherois , tu tampoc.

 

I recorda , no hi ha mal que cent anys duri .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio
Abrir chat
Hola
¡En que puedo ayudarte?